History

Bonagusto® is ontstaan uit passie en liefde voor de fijnste en beste koffie- en thee producten in de gastronomie. Wat is een prachtig diner wanneer de koffie en thee niet even geweldig zijn? Die smaak is het laatste dat de gasten proeven. De smaak die op de smaakpapillen blijft hangen. In de visie van Bonagusto® is dat een beleving die uw gast mee moet nemen naar de plekken op aarde waar de bonen of de theebladeren sinds eeuwen gecultiveerd worden. Bonagusto® reisde heinde en verre om een alternatief in het allerhoogste koffie- en thee segment te kunnen bieden. Het leveren van een unieke smaaksensatie en het aroma van werelds beste koffie en thee, dat is waar Bonagusto® zich mee onderscheidt,
sharing quality op het allerhoogste niveau.

People
People

Portioli

Toen Giorgo Portioli in 1958 een kleine bar in Milaan kocht, kon hij niet de espresso vinden die aan zijn hoge standaard voldeed. Giorgo Portioli hield van geurige, zachte maar toch pittige koffie met een licht zoete afdronk. Hij zocht naar de perfecte melange om een absolute top in espresso te realiseren. Perfectionist als hij was, begon hij zelf koffie te branden. Zijn melanges sloegen zo aan dat de andere bars in Milaan ook zijn koffie wilden hebben. Niet alleen omdat het zo lekker was, maar vooral ook omdat iedereen er naar vroeg. Tegenwoordig is Portioli wereldwijd verkrijgbaar. Op kleine schaal, dat wel. Want perfectie vraagt altijd om aandacht. Inmiddels is de derde generatie Portioli’s werkzaam in het familiebedrijf, op de werkvloer van de branderij in Caleppio di Settala in Milaan. Waar iedere dag om zes uur in de ochtend met kleine slokjes getest wordt of de zojuist met de hand gebrande koffiebonen de naam Portioli wel waard zijn. Portioli heeft een traditie van consistentie in smaak, geur en beleving. Die toewijding aan traditie proef je.

SILKENTY

Ceylon was lang in Nederlandse handen. De VOC had, net als Bonagusto®, een neus voor het allerbeste en Ceylon, het huidige Sri Lanka, staat al eeuwen bekend om zijn geweldige thee. Maar ook de hooggebergten van China en het zinderende Zuid-Afrika leveren de kwaliteitsingrediënten die goed genoeg zijn om de naam Silkenty te dragen. Want Silkenty gebruikt alleen het beste van het beste aan thee, kruiden en fruitsoorten. Deze verpakt ze daarna zorgvuldig in zijden zakjes. Deze brengen dankzij hun inhoud een schat aan smaak teweeg wanneer er thee van wordt gezet. Het is een genot om naar te kijken wanneer het zijden zakje ondergedompeld is en langzaam haar smaak, kleur en aroma afgeeft aan het hete water.

Zowel Silkenty als Portioli zijn het allerbeste aan thee en koffie wat er op deze wereld te vinden is. Bonagusto® staat er garant voor.

People